LITE MER OM VÅRA ÄMNEN

BrilliantIQs produkter innehåller ämnen vars effekt bygger på forskningsstudier som ger rätt kognitiv klarhet och energi när du som bäst behöver optimerar din prestation. Varje ämne är noggrant utvalt för sin specifika egenskap och för att de i samverkan ser till att du kan prestera ditt bästa. Vi hittar våra vitaminer, mineraler, aminosyror, adaptogener och antioxidanter i växter och svampar, många kända från t.ex. indisk Ayurveda och andra i asiatiska medicinalväxter som använts i generationer.

De är tillverkade utan uppvärmning för att inte förstöra effekten av varje ämne hos våra partners som är ledande producenter av s.k. funktionell kost och läkemedel i Europa.

Det viktigaste vi har är vår hälsa och det är viktigt att tänka på vad vi stoppar i våra kroppar. Därför testar vi våra podukter och vi följer Livsmedelsverkets krav. Produkterna är patenterade.

 

SHILAJIT

Används inom Ayurveda (indisk läkekonst) för att förbättra prestation, ge energi och påskynda återhämtning.

Shilajit är en tjära på förmultande växter som finns bl.a. på Himalayas sluttningar och som innehåller 85 mineraler, 10 vitaminer och 13 aminosyror. Ämnena är s.k. fytonämnen, dvs mineraler som vår kropp inte kan producera själv såsom fulvinsyra och huminsyror. Dessa är i jonisk form, vilket innebär att de lätt tas upp av kroppen.

Det är inflammationshämmande och stödjer ett normalt immunförsvar.

 

 

​​​​​​LIONSMANE

Är en svamp med kognitiv effekt på nervsystemet - och tillsammans med reishi ger de energi till mitokondrierna i cellen.

Lionsmane stimulerar vidare skapandet av två viktiga proteiner som stimulerar produktionen av nya celler och stärker befintliga.
 

 

REISHI

Är en svamp, kolhydrat och energikälla som också påverkar immunsystemet positivt. 

Reishi verkar anti-inflammatoriskt och hjälper kroppen modifiera immunförsvaret.
​​​​​

 

 

 

ASHWAGANDHA

En av de viktigaste örterna och rötterna inom ayurveda (indisk läkekonst) för naturlig läkning och god balans i kroppen.

 

 

L-TYROSIN

Finns i bl.a. pumpakärnor och hjälper din kropp under förhållanden av stress, kyla, trötthet, långvarigt arbete och sömnbrist.

 

BACOPA MONNIERI

Används inom ayurveda (indisk läkekonst) för vitalisering av kropp och vävnader.

Dessa ämnen finns framför allt i Clarity Mind och ger balans, lugn och de påverkar din kognitiva förmåga. De har positiv effekt på inlärning och minnesfunktionen genom att ge hjärnan gluos så att den kan arbeta på bästa sätt. Tillsammans med de andra ämnen i Clarity Mind ger de en balanserad kortisol- och blodsockernivå.

Där finns också ämnen som via antioxidanter och adaptogener påverkar på cellnivå och regenererar celler och reducerar stresshormoner. 

 

ANDRA ÄMNEN

Coenzym Q10 / CoQ10 är verksam i cellernas mitrokondrier där all energiomvandling sker och säkerställer att kroppen kan använda energin från näringsämnena vi äter. CoQ10 medverkar till denna process.   

Siberirisk Ginseng är en immunförstärkare och en stimulat som stärker nervsystemets funktion.

Fosfatidylserin hjälper hjärnans neuroner att stödja minnesfunktion och stärka reaktionsförmåga och reflex.

Piperin är ett tillskott för att optimera upptaget av näringsämnena. Blodet blir bättre på att absorbera essentiella vitaminer.

Zink är ett viktig mineral som bl.a. behövs för att immunsystemet och ämnesomsättningen ska fungera. Zink är också ett enzym i syntesen och metabolismen av proteiner, kolhydrater och fett samt vissa vitaminer och mineraler. Om man tränar mycket är zink en av de viktigaste mineralerna då det hjälper till att hålla igång protein- och fettomsättningen och därmed av betydelse för både förbränning och muskeltillväxt. Vidare är zink en antioxidant som bidrar till att skydda oss och våra celler från fria radikaler.

Magnesium är viktigt då det bl.a. minskar risk för diabetes, beskörhet och depression. Magnesium medverkar vid skapande av enzymer, DNA och RNA, samt avgörande för nerv- och muskelfunktion. Det anses muskelavslappnande och används mot bl.a. restless legs, förstoppning och sömnproblem.

Tiamin kallas även vitamin B1 och är ett viktigt näringsämne för att omvandla mat till energi.

Pantotensyra, eller vitamin B5, hjälper kroppen bryta ner fett och kolhydrater till energi. Det är också centralt för produktionen av röda blodkroppar och vissa hormoner. B5 hjälper också till med matsmältning, nervsystemet och för upptaget av andra vitaminer. 

Jod är ett livsviktigt grundämne som ansvarar för produktionen av kroppens hormoner. Sköldkörteln kan inte tillverka hormoner utan jod, så det spelar en avgörande roll regleringen av förbränningen. Jod stimulerar tillväxten och är viktigt för barns utveckling. 

Vitamin C eller askorbinsyra är ett naturligt förekommande vitamin med starka neurobeskyddande och antioxidanta effekter. Askorbinsyra kan minska trötthet och förbättra humöret.

Vitamin B6 är ett mångsidigt ämne med en stor mängd funktioner. Det är inblandat i många enzymatiska reaktioner och därmed krävs tillräckliga nivåer för att främja och upprätthålla en hälsosam kropp. Människokroppen kan inte skapa någon form av vitamin B6 själv, förutom vid kostintag, så det är viktigt att inkludera livsmedel rika på vitamin B6 som en del av en hälsosam kost.

Vitamin B12 anses vara en 'smärtstillande vitamin'. Den främjar DNA-produktionen, energimetbolismen och det kardiovaskulära systemet. Den bidrar till normal DNA-syntes, nervsystemets normala funktion och produktionen av hemoglobin. Metylkobalamin (MeCbl) är den form av vitamin B12 som mest effektivt tas upp av nervcellens organeller.  

 

FÖR DIG SOM VILL GÅ NER PÅ DJUPET

Våra ämnen är som sagt använda inom all möjlig traditionell medicin sedan århundraden och rent av årtusenden världen runt. Det finns mycket att läsa och här kommer några länkar till fördjupad information, vetenskapliga studier och tester som gjorts på senare år. 

Allt fler inser hälsofördelarna som finns inom Ayurveda, som har en helhetssyn på människa och hälsa. TCM (traditionell kinesisk medicin) inspirerade till ny terapi mot malaria som ledde till Nobelpris i fysiologi eller medicin år 2015. Det finns absolut mer att lära av en öppnare syn på modern och traditionell medicin!


Läs om kombinationen shilajit och CoQ10:

https://www.lifeextension.com/magazine/2016/2/shilajit-boosts-coq10-efficiency  

 

Läs boken Christina Doctare skrev när hon blev av med kronisk astma efter att ha kommit i kontakt med Ayurveda. Hon vill minska klyftorna mellan skolmedicin och alternativmedicin:

https://www.nok.se/forfattare/d/christina-doctare/

 

Läs om shilajit och koppling till antiageing mm: 

http://downloads.hindawi.com/journals/ijad/2012/674142.pdf

 

Läs om shilajit och CoQ10 och koppling till prestation:

https://breakingmuscle.com/healthy-eating/leverage-the-power-of-coq10-for-longevity-and-physical-performance

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen